NØGLETAL

Koncernvækst i 2016/2017

EN GLOBAL VIRKELIGHED

Ferrero-koncernen har godkendt koncernregnskabet for det regnskabsår, som endte den 31. august 2017, med en omsætning på 10,5 milliarder euro

Ferrero International S.A., moderselskab for Ferrero-koncernen, har godkendt koncernens regnskab for det regnskabsår, som endte den 31. august 2017. Per denne dato omfattede koncernen 91 virksomheder på verdensplan med 23 aktive produktionsanlæg. Koncernens produkter udbydes direkte eller gennem autoriserede forhandlere i mere end 170 lande.
På trods af de globale usikkerheder samt udfordringer og trends i branchen var koncernen i stand til at konsolidere og bekræfte sine resultater for 2016/2017. Ferrero-koncernen fortsatte de øgede investeringer i sine ikoniske varemærker og opretholder et højt driftsindtægtsniveau samt en styrkelse af de interne F&U-aktiviteter.

Koncernen med Hr. Giovanni Ferrero som administrerende formand og Hr. Lapo Civilette som administrerende direktør afsluttede regnskabsåret med en samlet omsætning på 10,5 milliarder euro, hvilket er en stigning på +1,5 % i forhold til forrige år, der gav en samlet omsætning på 10,3 milliarder euro.
Salg af færdige produkter steg med 2,2 % (2,5 % i faste priser) drevet af europæiske markeder såsom Tyskland, Polen, Storbritannien og de østeuropæiske lande, mens Italien og Frankrig forblev uændrede. På det amerikanske kontinent noterede USA, Canada og Mexico de højeste stigninger i nettoomsætning.

GODE PRODUKTER, GODE RESULTATER

De produkter, som bidrog mest til nettoomsætningen af færdige produkter, var hovedsageligt NUTELLA®, Ferrero Rocher, Kinder Surprise, Kinder Joy, Kinder Bueno og Tic Tac.
I 2016/2017 var koncernens gennemsnitlige arbejdsstyrke på 30.305 medarbejdere, hvilket er en stigning fra 29.206 i 2015/2016. Medarbejderantallet per 31. august 2017 var 34.543, sammenholdt med 32.990 per 31. august 2016.

FORBEDRING OG VÆKST

Koncernen fortsatte også i indeværende år sine investeringer i forbedring og udvidelse af fabrikker, anlæg og udstyr i overensstemmelse med sine iværksættermæssige og sociale forpligtelser og under konstant anvendelse af sine virksomhedsstrategier. De centrale virksomhedsstrategier førte til løbende forbedringer inden for produktporteføljens kvalitet og konkurrenceevne, samtidig med at der blev lagt særligt vægt på produkternes friskhed, fødevaresikkerheden og miljøet, som Ferrero-koncernen er stærkt engageret i.

I løbet af regnskabsåret 2016/2017 har koncernen også afsluttet købet af Fanny May Confections Brands, Inc. og Harry London chokoladevaremærkerne fra 1-800-FLOWERS.com, Inc. Fusionen mellem Ferrero og Fannie May udgør en vigtig strategisk og kulturel tilpasning baseret på lange familietraditioner og varemærker af høj kvalitet.

Koncernen fastholdt sin strategi om teknisk udvikling gennem ekspansion af sin produktionskapacitet med samlede kapitalinvesteringer på 744 millioner euro (sammenholdt med 631 millioner euro det foregående år). Af de samlede kapitalinvesteringer blev størstedelen anvendt til ejendomme, anlæg og udstyr (660 millioner euro sammenholdt med 552 millioner euro det foregående år), hovedsageligt i Italien, Tyskland, Polen, Canada og Luxembourg.