Historien om Ferrero Group og dennes mission

Fra de første skridt til en verdensomspændende succes

HISTORIEN OM EN FAMILIE

Fortællingen om Ferrero-koncernen er en succeshistorie i tre generationer om, hvordan en multinational virksomheds udvikling helt er i tråd med en ihærdig piemontesisk families fortid, nutid og fremtid.

BEGYNDELSEN I ALBA OG ÅRENE EFTER


Vi må tilbage til 1940'erne for at finde begyndelsen til denne succes. I de år forvandlede Piera og Pietro, Micheles forældre, et konditori til en fabrik. Efter den Anden Verdenskrig var Ferrero-familien den første italienske producent, der åbnede produktionssteder og kontorer i udlandet inden for slikbranchen, hvilket var med til at gøre virksomheden til en virkelig international koncern. Disse første afgørende skridt skyldtes produkterne "opfundet" af Pietro Ferrero og hans søn Michele, som dengang var meget ung. En anden nøgle til denne succes var det effektive salgsnetværk organiseret af Giovanni, Pietros bror, som døde i 1949.

EN VERDENSOMSPÆNDENDE SUCCES


Efter virksomhedens succes i Italien besluttede Michele Ferrero sig for at starte produktion op i udlandet. I 1956 blev en stor fabrik indviet i Tyskland og kort efter også en fabrik i Frankrig. Det blev optakten til en hurtig ekspansion i Europa med etablering af handelskontorer og produktionscentre i Belgien, Holland, Østrig, Schweiz, Sverige, Storbritannien, Irland og Spanien. I de efterfølgende årtier blev Ferrero global med virksomheder og fabriksanlæg i Nord- og Sydamerika, Sydøstasien, Østeuropa, Afrika, Australien og på det seneste i Tyrkiet, Mexico og Kina.

FRA STORE IDEER TIL KULTURELLE IKONER

DE FØRSTE OPKØB


I 2015 betød to vigtige opkøb en ny æra for virksomheden. I marts fik virksomheden den endelige godkendelse til at påbegynde fusioneringen med Oltan, nu Ferrero Findik, den førende virksomhed for indsamling, ristning og handel af hasselnødder i Tyrkiet. Det andet opkøb fra og med august var Thorntons, en chokoladevarevirksomhed grundlagt i 1911 i Storbritannien. Thorntons, der har over 3.300 personer ansatte, er nu en del af vores familie. Vi har begge solide familiehistorier og deler et stærkt engagement i at glæde kunderne med produkter af særdeles høj kvalitet.

KONCERNENS SOCIALE ANSVAR

Ferrero bliver nu konstant rangeret blandt de bedste virksomheder i verden for sit renommé. Og det skyldes helt sikkert koncernens initiativer mht. socialt ansvar. Disse kan læses i Ferreros CSR strategi. Her fokuseres der på den højeste kvalitet og innovation, gennemsigtig kommunikation, omsorg for de personer, der har bidraget og stadig bidrager til koncernens historie, støtte til lokalsamfundene, fremme af aktiv livsstil blandt unge såvel som et stærkt engagement i bæredygtige landbrugsmetoder og miljøbeskyttelse.