FOND

FOND

HVORDAN DET BEGYNDTE


“Det er mit ønske at de mennesker, der sammen med mig har bidraget til at udvikle innovative produkter, skal have fysisk plads og ressourcer til deres disposition, så de kan fortsætte med at lære nye ting, og at frugten af deres lærdom til sin tid vil være til gavn for andre.”

“Det er en stor fejltagelse at tro, at alder og pensionering markerer slutningen på et aktivt liv.
Måske har samfundets holdning til ældre borgere i dag sine rødder i en tankegang, der er baseret på materialisme og produktionskapacitet, som ser bort fra de åndelige værdier og den erfaring, visdom og medmenneskelighed, som den ældre person har erhvervet gennem årene og kan give videre til de unge...”

“Det er disse grundlæggende overvejelser, der har givet næring til min egen og min families beslutning om at gøre noget ved disse holdninger indenfor Ferrero koncernen. Vi har derfor oprettet en fond, der vil ære det arbejde, den ånd af selvfornægtelse, den ansvarsfølelse og den dyrebare loyalitet, der er hos så mange kolleger. ”


Michele Ferrero, Alba den 28. oktober 1983

“Arbejde, skabe og give”

Det er de styrende principper for Piera, Pietro og Giovanni Ferrero Fonden, som blev oprettet i Alba i 1983 efter Michele Ferreros ønske.

Fonden arbejder med utrættelig entusiasme og engagement. Arbejdet omfatter social solidaritet og kultur og lægger vægt på de fineste aspekter af menneskelige forhold.

Inden for området social støtte tilbyder Ferrero-fonden sundhed og social bistand til tidligere medarbejdere, som har arbejdet kontinuerligt for koncernen i mindst 25 år. Fonden fremmer uddannelsesmæssige, kreative og rekreative initiativer for dens tidligere medarbejdere.

Den kulturelle del fremmer aktiviteter indenfor kunst, videnskab, historie og litteratur ved at organisere kongresser, konferencer, seminarer og udstillinger. Et særligt formål er at fremhæve berømte personer og det arbejde der er udført af personer med forbindelse til Alba-området eller Piedmont, såsom Macrino d'Alba, Elvio Pertinace, Beppe Fenoglio, Pinot Gallizio, Pietrino Belli, Roberto Longhi og Giuseppe Vernazza. De har hver især været genstand for en udstilling, en kongres eller en publikation.

Flere oplysninger findes på: www.fondazioneferrero.it

FOR DE ANSATTE

FOR DE ANSATTE

Lige fra starten har virksomhedens ånd i Ferrero været baseret på stærke værdier, der genspejler firmaets oprindelse og historie. I overensstemmelse med disse værdier er mennesket naturligt kernen i firmaet.
Dette er baggrunden for at Ferrero går efter en ambitiøs social politik, der er rettet mod personalets velbefindende. To hovedprincipper styrer denne proces: målet om vedvarende vækst i firmaet, og ønsket om at fremme medarbejdernes udvikling.

I de seneste år er dette sociale projekt blevet til virkelighed i Ferrero France med oprettelsen af en social organisation til at servicere medarbejdende og med åbning af en virksomhedsbørnehave og en miniklub på området for at hjælpe med børnepasnings-problemer.
I Mexico er Ferrero for eksempel i færd med at oprette et universitetsstipendieprogram, i Ecuador og Argentina kan medarbejderne få rabatter i supermarkeder, Ferrero Luxembourg har etableret fem fodbold- og tennisbaneanlæg til de mere sportsinteresserede!

Og dette er bare en lille del af de initiativer, der er sket i Ferreros verden!

Læs rapporten CSR 2008-2009 >
Læs rapporten CSR 2009-2010 >
Læs rapporten CSR 2011 >
Læs rapporten CSR 2012 >

SOCIALE VIRKSOMHEDSINITIATIVER

SOCIALE VIRKSOMHEDSINITIATIVER

Ferrero Social Enterprises er fuldt færdige “virksomheder”, der er baseret på et rent iværksætterkoncept. Med andre ord de satte sig for at skabe overskud.

Men der arbejdes også med en “social” ånd, da de er udviklet til at skabe jobs og bekæmpe de alvorlige konsekvenser ved arbejdsløshed i de mindre gunstige områder i vækstlande.

Endvidere omfatter deres sociale ånd også humanitære tiltag i de områder, hvor de arbejder. Disse tiltag er rettet mod at sikre børns og teenagers sundhed, uddannelse og sociale udvikling under mottoet: United Kinder of the World (Forenede Kinder over hele verden).