Forskning

FORSKNING

En af vores styrker er virksomhedens kontinuerlige forskningsarbejde, som er rettet mod at skabe produkter, der er endnu mere innovative og unikke. Ansvaret for dette krævende og udfordrende arbejde ligger hos en særskilt del af koncernen, Soremartec (Société de recherche de marketing et technique), hvor Ferrero-koncernens afdeling for forskning og udvikling findes.

Soremartecs opgave er at undersøge, konstruere og skabe nye produkter, som til punkt og prikke følger vores filosofi: helt nyskabende produkter, som kan skabe nye markedsnicher, der bygger på eksklusive ingredienser og frembringes ved komplekse tekniske produktionsprocesser.

En af vores strategiske aktiviteter er at udpege en gruppe tekniske specialister, der undersøger produkternes smag og udseende.

Gruppen holder desuden øje med levnedsmiddelindustrien for at få information om og undersøge nye og anderledes systemer (ofte lånt fra andre industrier), som kan anvendes i forarbejdningen af råvarer til "specialprodukter" og til udarbejdelse af produktionssystemer, der kan garantere højere kvalitet og effektivitet til lavere omkostninger.

TEKNIK

TEKNIK

Den eneste mulighed for en virksomhed, der hver dag leverer millionvis af konfektureprodukter til markeder over hele verden, er at fokusere på kontinuerlig udvikling, der også omfatter produktions- og emballeringsprocesserne. Hvert år investerer vi i organisatoriske og tekniske forbedringer af produktionslinjerne. Vi har fået godkendt mange patenter, hvilket beskytter vores kreativitet og fantasi inden for området industriel produktionsteknik.

Det fortsatte fokus på kvalitet sammen med behovet for at skabe helt unikke konfektureprodukter har ofte krævet udvikling af en speciel teknik eller specielt udstyr. Dette var tilfældet med Ferrero Rocher, en kugleformet chokolade med vaffelfyld. Denne specielle egenskab – den usædvanlige form, som siden er blevet anvendt til andre Ferrero-produkter – krævede research og konstruktion af unikke maskiner, som ikke var set før på markedet. Vi ligger også forrest, når det gælder emballering, og vi undersøger og udvikler emballagetyper, som kan gøre opbevaringen af produkterne bedre og forlænge holdbarheden (og dermed sidste anvendelsesdato).
Emballagen testes omhyggeligt for at kontrollere de fysiske, kemiske og mikrobiologiske egenskaber. Det er mest almindeligt, at nye tekniske løsninger udvikles for at garantere, at emballagen kan beskytte produkterne mod temperaturforskelle i ekstreme klimaer. Desuden udvikles aktiv emballage (som kan beskytte og opbevare levnedsmidler, f.eks. ved at opsuge syre), manipulationssikret emballage (som beskytter produkterne mod en eventuel manipulation) og emballage med en kraftig syrebarriere (fremstillet af en uigennemtrængelig film, som især forhindrer syregennemtrængning), hvilket begrænser oxideringen.

Selv meget enkle ting, som at binde et bånd eller dekorere et produkt, kan blive et problem, hvis det skal udføres på et stort antal færdige produkter. Faktisk kan dette ikke gøres manuelt uden at gå på kompromis med produkternes kvalitet. Derfor har vi haft brug for at indføre en høj automatiseringsgrad i produktionslinjerne for at forbedre produkternes præsentation med standardiserede dekorationer, samtidig med at antallet af produktionstrin holdes på et minimum. Vi har udviklet systemer og maskiner, der kan bruges til mange forskellige produkter, samtidig med at vi bevarer den individuelle omsorg og opmærksomhed, der er kendetegnende for håndværksmæssige produkter.