1. 1. Hvor stammer kakao egentlig fra?

Kakaotræet vokser kun i de varmeste egne af verden, dvs. steder tæt på ækvator. De forskellige kakaosorter kommer hovedsageligt fra Vestafrika, den nordlige del af Sydamerika, Centralamerika og Indonesien. På nuværende tidspunkt findes der ca. 60 kakaosorter.

2. 2. Hvordan laver man kakaopulver af bønnerne?

Efter høsten lader man bønnerne hvile i 5-10 dage. I den tid skal bønnerne nemlig gære. Gæringen gør bønnerne mørke og giver dem den typiske kakaoaroma. Derefter bliver bønnerne tørret og ristet. Så begynder den sjove del: Bønnerne knuses, eventuelle urenheder fjernes, og bønnerne kværnes. Kakaosmørret bliver skilt fra kakaomassen i et trykkammer. De pressede kager males for at fremstille kakaopulver.

3. 3. Er det sandt, at kakao kan hjælpe én med at holde sig i form?

Ja, med den rette kombination: Kakao indeholder kulhydrater, og kombineret med sukker giver det kroppen energi. Desuden indeholder kakao det naturlige stof theobromin, der er opkaldt efter kakaoplanten "Theobroma" – gudernes føde.

4. 4. Hvordan fremstiller man chokolade?

Forskellige slags kakaomasse blandes efter en særlig opskrift med ekstra sukker, kakaosmør og, om nødvendigt, mælke- eller flødeprodukter. Kakaomassen bliver rullet mellem flere valser, indtil den er meget tynd, og derefter bliver den presset, rørt, vendt, luftet og opvarmet i adskillige timer i særlige beholdere. Til sidst opnås en blød chokolademasse: Udsøgt chokolade.

5. 5. Indeholder Kinder-chokolade mørk og hvid chokolade?

Nej, Kinder-chokolade er en sødmælkschokolade af høj kvalitet med et cremet mælkefyld. Desuden fremstilles Kinder-chokolade af en tredjedel mælk.

6. 6. Hvilke Ferrero-produkter indeholder ikke nødder?

Som der står på etiketterne indeholder følgende produkter på nuværende tidspunkt ikke nødder (peanuts, valnødder, hasselnødder etc.): KINDER CHOCOLATE, KINDER SURPRISE, KINDER COUNTRY, KINDER MÆLKESNITTE, KINDER MAXI, KINDER PINGUÍ, MON CHÉRI samt TIC TAC.